УЗ домовилася з корейцями про фінансування підготовки будівництва євроколії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УЗ домовилася з корейцями про фінансування підготовки будівництва євроколії

Казна та Політика
422
«Укрзалізниця» і Корейська національна залізниця Республіки Корея (Korean National Railway) планують спільно працювати над розвитком швидкісних пасажирських перевезень в Україні.
Відповідний меморандум про взаєморозуміння і співпрацю підписано 17 березня 2021 р. в Сеулі, передає прес-служба УЗ.
«Так, сторони-підписанти будуть співпрацювати також у проведенні спільного дослідження по впровадженню та реалізації інформаційних технологій в залізничній галузі.
Крім того, меморандум передбачає спільну роботу по залученню фінансування для розвитку залізничних проектів в Україні, включаючи грантові ресурси", — йдеться в повідомленні.
За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, домовленості з Корейською національною залізницею передбачають грантове фінансування пре-ТЕО (попереднього техніко-економічного обґрунтування) для будівництва євроколії в Україні.
«Нам потрібні швидкості 21 століття (а зараз ми говоримо про 250 км/год і більше) і інтеграцію з залізницями країн ЄС. У цілому мова йде про 4 ділянки, протяжністю майже 2000 кілометрів нової залізничної колії в Україні: Київ — Львів — Держкордон, Київ — Одеса, Київ — Харків, Київ — Дніпро — Запоріжжя», — написав міністр.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас