Розтрата на 86 млн грн: чотирьом керівникам банку повідомили про підозру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розтрата на 86 млн грн: чотирьом керівникам банку повідомили про підозру

Кримінал
1037
На Дніпропетровщині повідомлено про підозру чотирьом керівникам комерційного банку у розтраті 86 млн гривень. Кошти були введені із банківської системи та розкрадені, передає УНН з посиланням на відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.
«16 березня фігурантам повідомили про підозру у скоєння кримінальних правопорушень за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України», — повідомили в поліції.
За даними поліції, протягом двох років службові особи фінансової установи на основі підроблених документів видавали кредити групі позичальників, в результаті чого банк зазнав значних фінансових втрат.
Зокрема, під час досудового розслідування встановлено, що службові особи фінансової установи: голова правління банку, перший заступник голови правління, заступник голови правління, начальник управління кредитування на підставі підроблених документів причетні до розтрати 86 млн гривень.
Правоохоронці повідомляють, що у подальшому гроші були виведені із банківської системи та розкрадені, внаслідок чого державі в особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб спричинено збитки в особливо великих розмірах.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас