Кредитна активність банків досить низька, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитна активність банків досить низька, - НБУ

Кредит&Депозит
234
Кредитна активність банків в Україні залишається досить низькою. Ставки корпоративному сектору в лютому 2021 року знизилися до 7,7%, у тому числі у гривні – до 8,2%.
Про це написав голова Ради Національного банку Богдан Данилишин у Facebook.
«Здешевлення вартості фондування банків підтримує зниження кредитних ставок: ставки за кредитами корпоративному сектору знизилися до 7,7%, у тому числі у гривні – до 8,2% (для порівняння: у січні 2021 р. — 8,7%), та наразі є нижчими, аніж ставки за короткостроковими запозиченнями держави. Процентні ставки за кредитами населенню майже не змінилися та продовжують становити: у гривні – майже 35%, в іноземній валюті – 6,4%», — написав Данилишин.
Він зауважив, що обсяг кредитів, наданих банками корпоративному сектору у лютому, скоротився на 0,1% (до 738,3 млрд гривень): зростання гривневих кредитів на 0,7% було частково нівельоване зменшенням заборгованості компаній в іноземній валюті (на 0,2% в доларовому еквіваленті та на 1,1% без урахування зміни курсу гривні до іноземних валют).
«Обсяг гривневих кредитів, наданих домогосподарствам, у гривні зріс на 0,4% (до 170,6 млрд гривень), проте загальна заборгованість домогосподарств скоротилася у лютому на 0,4% (до 200 млрд гривень), головним чином за рахунок зниження (списання) заборгованості в іноземній валюті (на 4,0% в доларовому еквіваленті за місяць)», — зазначив Данилишин.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас