Мін'юст хоче продати 22-25 в'язниць, незважаючи на провал попереднього аукціону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мін'юст хоче продати 22-25 в'язниць, незважаючи на провал попереднього аукціону

Казна та Політика
785
Міністерство юстиції хоче продати 22−25 в’язниць, незважаючи на провал і перенесення аукціону з продажу окремого майна Ірпінського виправного центру № 132 (Коцюбинське, Київська область).
Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив в інтерв’ю Українським Новинам.
«Десь 22−25 ми врешті-решт і продамо. За який час — це залежить від нормативного регулювання. Зараз у нас є закон про бюджет, яким встановлено розподіл 70% на 30%. Тобто 30% виручки від продажу ми перераховуємо до бюджету, 70% – залишаємо собі. Якщо ця норма буде продовжена на наступний рік, ми будемо продовжувати і наступного року і так далі», — сказав він.
Малюська додав, що складається малопрогнозована історія з розподілом надходжень.
«Ми і так за ці 70% на 30% більше ніж пів року боролися, різні законопроєкти подавали, і тільки в законі про бюджет нам вдалося цю норму отримати. Але ми плануємо продавати багато», — сказав він.
Міністр зазначив, що підготувати в’язницю до продажу дуже складно.
«Купа людей працюють кілька місяців, а у нас немає резервів — мало того, що кваліфікованих людей, які б знали, як це робити, тому що це раніше ніколи не відбувалося, так і просто фізично це набагато складніше, ніж здається», — додав він.
Також Малюська зазначив, що Мін’юст розраховує до кінця березня — на початку квітня виставити ще 2 лоти на продаж — в’язниці в Одесі та Львові.
Протягом року Мін’юст хоче запустити в продаж ще кілька в’язниць
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас