Трейдери з 17 березня зможуть вільно обирати єдину митну декларацію - Держмитниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трейдери з 17 березня зможуть вільно обирати єдину митну декларацію - Держмитниця

Казна та Політика
230
Нова комп’ютеризована транзитна система (New Computerised Transit System-NCTS) з 17 березня виходить на етап Національного застосування після чотиримісячного тестування на чотирьох митницях, повідомила Державна митна служба.
«З 17 березня трейдери можуть самостійно обирати одну з двох систем для переведення товарів в режим транзиту: або NCTS, або національну систему контролю доставки товарів», — вказало відомство в Телеграм-каналі у вівторок.
Як пояснила Держмитниця, з листопада тривав перший етап — пілотний проєкт застосування NCTS. На цьому етапі з системою спільного транзиту працювали тільки чотири митниці: Волинська, Київська, Північна і Одеська. При цьому трейдери, які брали участь в експерименті, одночасно подавали дві декларації: транзитну «T1UA» і звичайну «ЕЕ».
З 17 березня до NCTS будуть поступово підключені всі митниці: першими — митниці на західному кордоні, потім — найбільші внутрішні митниці і потім інші, додало відомство.
Приєднання України до спільної транзитної системи NCTS дозволяє прискорити митні процедури при проходженні товарів через українсько-європейський кордон у режимі транзиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас