Кількість смартфонів з дисплеями AMOLED продовжить зростати — їх частка досягне майже 40% в 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кількість смартфонів з дисплеями AMOLED продовжить зростати — їх частка досягне майже 40% в 2021 році

Технології&Авто
287
Експерти TrendForce опублікували звіт за підсумками нового дослідження світового ринку смартфонів. У ньому сказано, що частка моделей з AMOLED-дисплеями в цьому році зросте до 39%. При цьому частка смартфонів з LCD-дисплеями буде скорочуватися, але в початковому і середньому цінових сегментах попит на панелі такого типу залишиться на високому рівні. Очікується, що частка LCD-дисплеїв з матрицями LTPS скоротиться до 33%, але при цьому частка пристроїв з дисплеями LTPS HD продовжить рости.
Аналітики вважають, що обсяг закупівель комплектуючих для виробництва смартфонів продовжить залишатися на високому рівні протягом усього року. Це пов’язано з тим, що в 2021 році очікується значне зростання попиту на смартфони. Чималу роль відіграє і те, що минулого року через пандемію коронавірусу спостерігалася нестача компонентів, що спонукало великих вендорів запасатися певними комплектуючими.
Що стосується стандартних AMOLED-дисплеїв, то вони продовжать активно використовуватися виробниками в пристроях середнього і преміального сегментів, за рахунок чого частка їх присутності збережеться на високому рівні. В цей же час гнучкі AMOLED-панелі будуть переважно використовуватися для створення високопродуктивних і флагманських моделей смартфонів. Аналітики вважають, що AMOLED-дисплеї будуть поступово поглинати ринкові частки LCD-панелей в середньому і преміальному сегментах, витісняючи їх в більш низький ціновий сегмент.
Зазначається, що ринковий попит на смартфони початкового і середнього рівнів залишається високим з 2020 року. Однак через пандемію коронавірусу утворився дефіцит на основні компоненти, такі як LCD-дисплеї і мікросхеми DDI і TDDI, необхідні для виробництва таких пристроїв. Це призвело до зростання вартості дисплеїв з матрицями a-Si, на тлі чого виробники побачили можливість задовольнити попит за рахунок використання дисплеїв з матрицями LTPS. Виробники смартфонів почали використовувати LCD-дисплеї з матрицями a-Si HD і LTPS HD як взаємозамінні в великій кількості моделей, що випускаються.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас