Укравтодор та ЄБРР почали реалізацію антикорупційного проєкту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укравтодор та ЄБРР почали реалізацію антикорупційного проєкту

Казна та Політика
263
Держагентство автомобільних доріг України спільно з консультантами Європейського банку реконструкції та розвитку реалізує антикорупційний проєкт.
Про це повідомляє пресслужба агентства у Facebook.
Зазначається, що до травня поточного року консультанти вивчатимуть та аналізуватимуть наявні в Укравтодорі закупівельні та управлінські процеси з точки зору попередження корупції. На основі дослідження до липня 2021 року планується фіналізувати та затвердити план антикорупційних заходів. До 2023 року консультанти супроводжуватимуть імплементацію плану в Укравтодорі та його підрозділах.
«За минулий рік нам вдалося перезапустити дорожню галузь – створені єдині правила закупівель, запроваджено незалежний технагляд та додатковий контроль проєктних рішень. Ми працювали над попередженням корупційних ризиків шляхом цифровізації процесів управління та підвищенням виконавчої та фінансової дисципліни. Пілотний проєкт із ЄБРР дає шанс цим змінам стати незворотними», — наголосив голова Укравтодору Олександр Кубраков.
В агентстві нагадують, що кредитну угоду між Укравтодором та ЄБРР на суму 450 млн євро було підписано у грудні минулого року. Вона включає не тільки реконструкцію майже 300 км дороги M-05 Київ — Одеса та будівництво Північного обходу Львова, але і впровадження чотирьох важливих реформ для дорожньої галузі. Серед них — реформа системи закупівель, підвищення безпеки руху, розвиток інфраструктури для електротранспорту та ключова — антикорупційна.
«Ми високо цінуємо ініціативу Укравтодору у впровадженні цього проєкту, адже його результатом має стати повністю оновлена система управління дорожньою галуззю. У разі успішного запуску антикорупційного пілотного проєкту в Укравтодорі, цей досвід можна буде масштабувати на інші суб’єкти господарювання та організації державного сектору, які є партнерами ЄБРР в Україні», — розповів керівник транспортних проєктів ЄБРР Андрій Цокол.
До впровадження антикорупційної реформи у відомстві також залучено Basel Institute on Governance (Швейцарія), який працює у партнерстві з українською юридичною фірмою Sayenko Kharenko.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас