Як карантин вплинув на купівельні звички українців — дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як карантин вплинув на купівельні звички українців — дослідження

Особисті фінанси
741
Згідно з результатами дослідження компанії «Делойт» в Україні, карантинні обмеження, введені навесні 2020 року, вплинули на споживчі звички 63% українців.
Про це йдеться в презентації результатів дослідження «Споживчі настрої українців 2020», яка відбулася 16 березня.
Керівник галузевої групи з ритейлу і оптової дистрибуції компанії «Делойт» в Україні Олександр Ямпільський під час презентації зазначив, що найбільший вплив карантин мав на споживчі звички вікової категорії «старше 60 років», а найменше — на групу «16−25 років».
У 2020 році 39% українців скоротили частоту здійснення покупок офлайн і 30% зменшили розміри витрат в офлайн-магазинах. Тоді як 18% опитаних збільшили частоту онлайн-покупок і 22% збільшили обсяг видатків на такі покупки.
Крім того, в 2020 році 66% українців скоротили витрати на алкогольні напої та 64% стали рідше відвідувати ресторани і бари. Разом з тим 31% респондентів зазначили, що стали витрачати більше на лікарські засоби.
У 2020 році понад 50% опитаних продовжували купувати офлайн продукти харчування, алкогольні напої та лікарські засоби, в той час як більше половини опитаних купували в Інтернеті косметику, парфумерію, побутову техніку, електротехніку, дитячі товари та іграшки. Одночасно з цим найбільше українці в минулому році економили на купівлі одягу, взуття, косметики, парфумерії, товарів домашнього ужитку і побутової хімії.
Згідно з результатами дослідження, 25% українців купують товари місцевого виробництва, навіть якщо ціна на них вища; 56% респондентів відповіли, що знають і купують товари з позначкою «made in Ukraine».
В ході дослідження було виявлено, що 40% українців не відчувають себе комфортно, роблячи покупки офлайн, кожен другий занепокоєний збереженням своїх даних під час покупок в Інтернеті. При цьому, 32% опитаних планують протягом наступних 1−2 років збільшити кількість онлайн-покупок, а 20% планують скоротити кількість покупок офлайн.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас