Австралія і Великобританія й надалі використовуватимуть вакцину AstraZeneca — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія і Великобританія й надалі використовуватимуть вакцину AstraZeneca

Світ
216
Влада Австралії і Великобританії заявила, що продовжить використовувати вакцину AstraZeneca, незважаючи на повідомлення про ускладнення, які можуть бути пов’язані з введенням препарату.
Так, на думку головного лікаря Австралії Пола Келлі, цей препарат успішно захищає від COVID-19, а тому його варто продовжувати використовувати, передає Reuters.
Він зазначив, що австралійський уряд не сумнівається в безпеці вакцини, позаяк наразі немає доказів того, що вона викликає утворення тромбів.
Однак Келлі додав, що в якості запобіжного заходу в країні досліджують повідомлення про побічні ефекти.
Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон також запевнив, що вакцина AstraZeneca безпечна. “MHRA (британський регулюючий орган з ліків) – один з найжорсткіших і досвідчених регулюючих органів у світі. Вони взагалі не бачать причин припиняти програму вакцинації”, – пояснив британський прем’єр.
Нагадаємо, на початку березня почали з’являтися дані, що у деяких пацієнтів після щеплення вакциною AstraZeneca утворилися тромби.
Щоб переконатися в безпечності препарату, вакцинацію ним призупинили кілька країн, в тому числі Данія, Норвегія, Німеччина, Італія, Франція, Нідерланди, Латвія, Румунія, Таїланд, Словенія і Швеція. Препарат тимчасово не використовують 18 країн.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас