Данилишин прокоментував ситуацію на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин прокоментував ситуацію на валютному ринку

Особисті фінанси
1606
На готівковому ринку спостерігається незначне переважання пропозиції валюти над попитом (+34 млн доларів з початку березня). Це дозволило скоротити чистий продаж готівкової іноземної валюти банками з початку року до 21 млн доларів.
Про це написав голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин на своїй сторінці у Facebook.
«Курс гривні до долара США на міжбанківському ринку продовжує перебувати у боковому тренді на рівні близько 27,7 гривень за 1 долар США. Цьому сприяє близьке до збалансованого співвідношення попиту та пропозиції іноземної валюти з боку клієнтів банків (надлишковий попит на іноземну валюту на умовах „форвард“ компенсується її пропозицією на умовах „спот“). На готівковому ринку спостерігається незначне переважання пропозиції валюти над попитом (+34 млн з початку березня), що дозволило скоротити чистий продаж готівкової іноземної валюти банками з початку року до 21 млн. доларів США», — пише Данилишин.
За його словами, Національний банк другий тиждень поспіль не брав участі в операціях на валютному ринку. З початку року сальдо валютних інтервенцій НБУ становить 240 млн доларів США. З урахуванням виплат з погашення боргу Уряду та Національного банку перед МВФ у сумі 295,5 млн СПЗ міжнародні резерви НБУ станом на 15.03 скоротились до 27,8 млрд доларів США.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас