Кожен п'ятий випускник в Україні націлений вчитися тільки за кордоном - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен п'ятий випускник в Україні націлений вчитися тільки за кордоном - опитування

Світ
397
Кожен п’ятий випускник в Україні націлений навчатися тільки в зарубіжних закладах вищої освіти.
Про це свідчать результати дослідження оцінки настроїв населення щодо нинішнього стану освіти в Україні.
  • Кожен 5-й респондент в Україні говорить про те, що він хоче вчитися виключно за кордоном.
  • 32% говорять про те, що хотіли б навчатися в престижних українських вузах.
  • І ще 30% вважають, що, обираючи між поганим зарубіжним вузом і хорошим українським, готові вибирати хороший український.
Однак, за словами директора Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка, 20% заявили, що не знають, хочуть вони вчитися чи ні.
«На питання, чи є вища освіта запорукою успіху, 65% українців відповідають „так“. Найбільш песимістично налаштована молодь. Тобто серед молоді тільки 55% вважають, що вища освіта є запорукою успіху», — розповів Денисенко.
За його словами, на питання, що ж таке вища освіта в розумінні українців, 61% заявили, що це перш за все, це знайомства і зв’язки на майбутнє, 49% респондентів вважають, що в суспільстві склався певний стереотип про те, що освіта є запорукою успіху. Стільки ж (49%) відзначають, що університет дає можливість спробувати заснувати власний бізнес з мінімальним ризиком.
«45% вважають, що, крім вузу, треба отримати певну спеціальність … 60% вважають, що предмет „Профорієнтація“ вирішить проблему вибору професії», — зазначив директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко.
За його словами, пропонується ввести такий предмет у школі.
«Якісна освіта для більшості нашого населення (63%) — це мотивована дитина, яка хоче і вміє вчитися, тобто «вчитися, щоб вчитися», — сказав Шульга. Однак, за його словами, лише 49% відповіли, що для них якість освіти — це коли дитина вчиться вирішувати практичні проблеми. Оцінки ж в школі досить слабо корелюються з поняттям якісної освіти. Хороша оцінка важлива для 37% українців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас