Які дані краще не зберігати на смартфоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Які дані краще не зберігати на смартфоні

Особисті фінанси
2329
Експерт з кібербезпеки Андрій Масалович розповів, що краще не зберігати в пам’яті свого телефону. За його словами, в мобільному телефоні рівень захисту інформації такий же, як наприклад, в звичайній поштовій скриньці. Тобто, особисті дані не настільки захищені, як би нам хотілося, тому експерт радить переносити важливу інформацію на віддалені носії.
В першу чергу, за словами експерта, в гаджеті не можна зберігати паролі і облікові дані. І для кожного сервера краще придумати різні, а не однакові паролі, і міняти їх потрібно хоча б один раз на три місяці.
Андрій Масалович також зазначив, що не варто на своєму пристрої ставити галочку “Запам’ятати мене”, якщо ви десь реєструєтеся. На багатьох смартфонах є опція “Динамічна змінна MAC-адреса” і при її включенні з відключеним Bluetooth, можна частково захистити свої дані. Ще експерт не рекомендує зберігати в телефоні ксерокопії своїх документів, зокрема паспорта, тому що телефон можуть вкрасти або зламати, і ця інформація опиниться в руках у шахраїв.
Також фахівець рекомендує, якщо є можливість, завести два телефони: робочий і особистий. Щоб для різних цілей були різні гаджети.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас