Орендарі держмайна накопичили мільйонні борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Орендарі держмайна накопичили мільйонні борги

Казна та Політика
226
За останні три роки приватні суб’єкти господарювання не перерахували до бюджету 300 млн грн орендної плати. Про це в Telegram повідомила народний депутат Ольга Василевська-Смаглюк з посиланням на дані Рахункової палати.
Зокрема, лише за перші три квартали 2020-го за договорами оренди єдиного майнового комплексу (ЄМК) ДП «Добропіллявугілля» та його структурного підрозділу «Шахта Білозерська» бюджет недоотримав понад 143,7 млн грн, зазначається у звіті.
Одночасно за ЄМК ДП «Азовський судноремонтний завод» заборгували 26 млн грн. А за договорами оренди майна морських торговельних портів борг становить 40 млн грн.
Крім того, орендарі майна міжнародного аеропорту «Бориспіль» не погасили 70 млн грн.
До того ж за договором групи інвентарних об’єктів, укладеним з «Європіан Агро Інвестмент Юкрейн», бюджет недоотримав 17,4 млн грн.
Варто зазначити, що держава втратила орендованого майна на суму 11,7 млн грн. Це сталося через відсутність контролю і зволікання з ухваленням швидких управлінських рішень.
Також існують ризики, що держава не зможе повернути ще частину майна на 14,4 млн грн.
Нагадаємо, Оператор газотранспортної системи України в 2020 році сплатив до державного бюджету 14,86 млрд грн податків. Ця сума дорівнює чверті всіх витрат на соціальну допомогу українцям минулого року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас