Степанов просить Київ і Вінницю вжити додаткових карантинних заходів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Степанов просить Київ і Вінницю вжити додаткових карантинних заходів

Казна та Політика
507
Через погіршення ситуації з коронавірусом Київ і Вінницька область повинні ввести додаткові карантинні заходи. Це має запобігти потраплянню регіонів у “червону зону”.
Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.
“Зараз, якщо подивитися на показники в різних регіонах, досить напружена ситуація у Вінницькій області та Києві. Вони ближче всіх до переходу на “червоний рівень”. Тому хочу звернутися до органів місцевого самоврядування (слід, – ред.) посилити контроль над дотриманням карантинних обмежень. Можливо, ввести додаткові обмеження”, – зазначив Степанов.
За його словами, на сьогодні є позитивний приклад у Львові, коли після його п’ятничного візиту мер міста Андрій Садовий підтримав переведення учнів 5-11 класів на дистанційне навчання.
Міністр також закликав мерів інших українських міст у разі погіршення епідеміологічної ситуації не чекати вказівок зверху, а вжвати контрзаходів на місцях, згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, вчених і епідеміологів.
Нагадаємо, раніше Степанов заявляв, що в “червону зону” можуть потрапити Київ, Вінницька та Львівська області. Це означає, що регіонам загрожує локальний локдаун із закриттям ресторанів, забороною масових заходів, обмеженнями на громадському транспорті і так далі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас