СБУ викрила розкрадання на «Укрзалізниці»: збитки держави склали майже 2 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила розкрадання на «Укрзалізниці»: збитки держави склали майже 2 млн грн

Кримінал
322
Служба безпеки України (СБУ) викрила розкрадання на «Укрзалізниці» під час ремонтних робіт, яке завдало збитки державі на майже 2 млн грн.
Про це повідомила пресслужба СБУ.
Згідно з повідомленням, СБУ викрила розкрадання коштів на «Укрзалізниці» через фіктивне виконання ремонту дизельгенераторів. Зазначається, що стан такого обладнання важливий для безпеки руху на об’єктах критичної інфраструктури.
Оперативники встановили, що зловмисників підтримували деякі керівники підрозділів Укрзалізниці. Так, всупереч умовам договору, замість виконання капітального ремонту дизельгенераторів, ділки закупили дешеве обладнання невідомого походження. Для приховування оборудки вони також сфальсифікували технічну, бухгалтерську та іншу документацію.
Зазначається, проведені у рамках досудового розслідування експертизи підтвердили, що через оборудку Укрзалізниці було завдано збитків на майже 2 млн грн.
За інформацією відомства, наразі про підозру повідомлено головному інженеру одного з підрозділів регіональної філії Південно-Західної залізниці. Правоохоронці продовжують слідчі дії, для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.
За матеріалами:
Espreso.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас