Китай запустив ракету з експериментальним супутником — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай запустив ракету з експериментальним супутником

Світ
924
Влада Китаю в п’ятницю, 12 березня, запустила ракету-носій «Чанчжен-7A Y2» з космодрому Веньчан.
Про це повідомляє Сіньхуа.
Ракета-носій, яка має вивести на орбіту експериментальний супутник, стартувала з космодрому о 01:51 за пекінським часом.
Цей супутник буде головним чином використовуватися для проведення на орбіті випробувань нових технологій, включаючи моніторинг космічного середовища.
Зазначається, що «Чанчжен-7A Y2» — модифікована версія ракети «Чанчжен-7», вона являє собою нове покоління розроблених і побудованих Китаєм високоорбітальних ракет середнього розміру. Її вантажопідйомність становить не менше 7 тонн для геосинхронної орбіти.
При злітній масі 573 тонни нова ракета-носій має більшу вантажопідйомність, ніж попередні моделі. Основні ракети-носії Китаю, що перебувають в експлуатації, можуть підіймати 5,5 тонни корисного навантаження на геосинхронну перехідну орбіту, а «Чанчжен-7А» здатна відправити на високу орбіту корисне навантаження вагою не менше 7 тонн.
Для «Чанчжен-7А» використовується екологічно чисте паливо, що складається з рідкого кисню і гасу. Її запуск знаменує собою модернізацію китайських ракет-носіїв середнього розміру.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас