Рік на карантині: які зони діють нині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рік на карантині: які зони діють нині

Казна та Політика
455
Сьогодні виповнюється рік, як в Україні Кабмін запровадив карантин через епідемію коронавірусу COVID-19. 17 лютого 2021 року на засіданні Кабміну було прийнято рішення про продовження адаптивного карантину до 30 квітня 2021 року.
З новими нормами, в залежності від епідемічної ситуації області будуть розділені на “зелену”, “жовту”, “помаранчеву” і “червону” зони.
Вчора міністерство охорони здоров’я оновило розподіл на карантинні зони. У Тернопільській області знову зріс показник госпіталізацій, до “помаранчевої” зони додалася Миколаївська область.
У помаранчевій зоні — 10 регіонів – Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська області.
З 8 березеня до “червоної” зони карантину потрапила Закарпатська область.
Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено у 9 регіонах — в Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївський, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.
Критеріями поділу на зони залишаться заповненість в лікарнях ліжок, відведених під госпіталізацію хворих на коронавірусну інфекцію, кількість виявлених хворих на 100 тис. населення, динаміка збільшення кількості нових випадків, коефіцієнт виявлення захворювання. Згідно з опублікованою Міністерством охорони здоров’я інфографікою, в “зеленій” зоні необхідно користуватися масками, також там буде діяти обмеження на проведення масових заходів (не більше 1 людини на 5 кв. м), на заповненість кінотеатрів (50% від загальної кількості місць) і на перевезення пасажирів (тільки сидячі місця).
Про жорсткий карантин. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що в Україні можуть його ввести, якщо медична система опиниться на межі колапсу.
Нині показник госпіталізованих хворих з COVID-19 перевищено в дев’яти регіонах. На сьогоднішній день від коронавірусу вакцинували майже 40 000 українців. Водночас держава поки не розглядає впровадження міжнародних свідоцтв про проведення імунізації. Про це заявив В.Ляшко.

Довідка Finance.ua:

  • “Червоний” рівень встановлюється на рівні регіонів, якщо протягом трьох днів перевищено 2 або більше показників: 1) завантаженість ліжок, забезпечених постачанням медичного кисню у визначених закладах охорони здоров’я — понад 65%; 2) кількість тестувань методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2 протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення — менш як 300; 3) кількість госпіталізацій протягом останніх 7 днів на 100 тис. населення — понад 60; 4) коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом ПЛР та з визначення антигену SARS-CoV-2) — понад 20%; 5) зростання госпіталізацій протягом останніх 7 днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом — понад 50%.
  • Нагадаємо, в «Укрзалізниці» заявили, що обмеження продажу квитків, а також висадки і посадки пасажирів, що прямують з/в Івано-Франківську, Чернівецьку, Житомирську та Закарпатську області, будуть чинними до 19 березня включно.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас