Пандемія прискорила впровадження систем штучного інтелекту на підприємствах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пандемія прискорила впровадження систем штучного інтелекту на підприємствах

Фондовий ринок
329
Пандемія прискорила розгортання систем на базі штучного інтелекту (ШІ) в різних областях, згідно з дослідженням аудиторської компанії KPMG.
В опитуванні взяли участь 950 топ-менеджерів компаній з доходом понад $1 млрд. Згідно з дослідженням, ШІ-алгоритми використовуються в промисловості, фінансовому секторі, технологіях, роздрібній торгівлі, науках про життя, охороні здоров’я та державному управлінні.
Всі респонденти назвали пандемію фактором, що сприяв ширшому впровадженню ШІ в минулому році, хоча її ступінь варіювалася залежно від індустрії.
Багато хто відзначив, що ШІ розвивається дуже швидко. Переважна більшість опитаних погодилися з тим, що уряди повинні регулювати застосування технології.
За словами директора KPMG по ШІ Трейсі Гушер, організації стають все більш майстерними в успішному розгортанні ШІ. Вона впевнена, що найближчим часом багато з існуючих систем почнуть давати неоптимальні висновки через відсутність механізмів управління та виявлення потенційних предвзятостей в моделях, які можуть істотно вплинути на кінцевий результат.
Незважаючи на ці та інші проблеми, інвестиції в ШІ розглядають як захист від наступної непередбаченої кризи, вважає Гушер. Штучний інтелект навіть сам допомагатиме інвесторам приймати подібні рішення.
Як вважають експерти Gartner, до 2025 року 75% рішень щодо венчурних інвестицій на ранньому етапі буде прийматися виходячи з прогнозів ШІ. Іншими словами, алгоритми самі визначать, чи підходить компанія взагалі до оцінки з боку людини, зменшуючи важливість презентацій і фінансових показників.
За словами старшого директора з досліджень Gartner Патрика Стакенаса, можливості розширеної аналітики зміщують стратегію венчурного інвестування на ранній стадії від «інтуїції» і прийняття якісних рішень до кількісного процесу.
Венчурна компанія Signalfire з Сан-Франциско вже використовує пропрієтарну платформу Beacon для відстеження результатів діяльності понад 6 млн компаній. Вона використовує 10 млн джерел даних, включаючи наукові публікації, патентні реєстри, відкриті вихідні коди, дані про продажі або соціальні мережі.
Компанії, які показують вищі результати, позначаються на панелі інструментів, що імовірно дозволяє Signalfire розпізнати найбільш перспективні раніше, ніж це роблять традиційні венчурні фірми.
За матеріалами:
Forklog
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас