Rolls-Royce завершив 2020 рік зі збитками у понад $5,5 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Rolls-Royce завершив 2020 рік зі збитками у понад $5,5 млрд

Фондовий ринок
359
Британський виробник двигунів Rolls-Royce зазнав у 2020 році гірших, ніж очікувалося, збитків – 4 млрд фунтів ($5,6 млрд).
Як повідомляє Reuters, на це вплинула зупинка польотів авіакомпаній, спричинена COVID-19.
Бізнес-модель Rolls-Royce ґрунтується на тому, що з авіакомпаній стягується плата за кількість годин, протягом яких літають їхні двигуни. З огляду на це, минулого року компанія недоотримала велику частину доходів, коли через пандемію зупинилися польоти. У 2020 році виробник забезпечив в цілому 7,3 млрд фунтів позикового і власного капіталу, щоб допомогти своєму бізнесу вижити.
Втрати готівки торік в розмірі 4,2 млрд фунтів збіглися з очікуваннями аналітиків. Rolls-Royce спрогнозувала, що в цього року цей показник скоротиться до 2 млрд фунтів на тлі очікування зростання подорожей у другому півріччі 2021 року.
Виходячи з базової суми до вирахування податків, Rolls-Royce повідомила про збиток в 4 млрд фунтів, що гірше за прогнози аналітиків в розмірі 3,1 млрд фунтів.
Взявши минулого року 5,3 млрд фунтів у борг, виробник планує відновити свій баланс за рахунок продажу активів на 2 млрд фунтів, більша частина яких буде належати іспанському ITP.
«Наш запланований продаж ITP Aero успішно просувається, оскільки ведуться переговори з низкою потенційних покупців», – розповіли в компанії.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас