НБУ тестує перехід Системи електронних платежів на цілодобовий режим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ тестує перехід Системи електронних платежів на цілодобовий режим

Фінтех і Картки
275
Система електронних платежів НБУ (СЕП) готується до переходу на цілодобовий режим роботи та міжнародний стандарт ISO 20 022.
Про це йшлося під час онлайн-зустрічі представників НБУ та керівників банків, повідомляє пресслужба НБУ.
Як повідомляється, вже з 1 квітня запланований запуск тестового стенду СЕП нового покоління. Банки отримають перші формати кредитового переказу на базі ISO 20 022 для практичного відпрацювання та реалізації.
«Ми чекаємо від банків України активного залучення до тестування взаємодії з осучасненою версією СЕП. Ми абсолютно відкриті та готові спільно з усіма учасниками ринку працювати над тим, щоб модернізація платіжного ринку відбувалася комфортно та зручно для банків та їхніх клієнтів», — прокоментував заступник Голови НБУ Олексій Шабан.
Також банкіри обговорили питання можливості обробки та зберігання даних банками в хмарних сервісах.
«Ми дуже схвально ставимося до використання нових технологій у банківській системі. Адже розвиток інновацій підвищує якість обслуговування клієнтів та ефективність банківських процесів», – зазначив заступник Голови Національного банку.
Очікується, що з ухваленням профільного законодавства Національний банк отримає законодавче право на регулювання використання хмарних сервісів в діяльності банків України.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас