НБУ скасував плату за операції з виплат ковідної допомоги в СЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ скасував плату за операції з виплат ковідної допомоги в СЕП

Казна та Політика
358
Національний банк скасував плату за послуги у системі електронних платежів Національного банку (СЕП) під час здійснення операцій, пов’язаних із виплатою матеріальної допомоги від держави населенню та бізнесу внаслідок посиленого карантину.
Про це повідомляє пресслужба Нацбанку.
Рішення регулятор запровадив з 22 грудня 2020 року та вніс відповідні зміни до тарифів за послуги СЕП.
За ініціативи Президента України у грудні цього року Уряд вирішив надати матеріальну допомогу громадянам, які можуть втратити доходи через посилення карантину у січні 2021 року. Виплата такої одноразової матеріальної допомоги здійснюватиметься із рахунку Пенсійного фонду України, відкритого в АТ “Ощадбанк”. Цей банк перераховуватиме кошти на банківські рахунки громадян, які вони зазначили у заяві на отримання допомоги від держави.
Також безоплатними будуть і операції з повернення банками незарахованих через певні причини сум коштів матеріальної допомоги.

Довідка Finance.ua:

Система електронних платежів Національного банку (СЕП) – державна банківська платіжна система, що забезпечує проведення міжбанківського переказу через рахунки, відкриті в Національному банку України.
Для банків-учасників системи діють тарифи на оброблення електронних розрахункових документів та електронних розрахункових повідомлень замовника в СЕП, що залежать від суми платежу:
  • від 0 до 5 000,00 грн – 0,35 грн, без ПДВ;
  • від 5 000,01 до 100 000,00 грн – 1,20 грн без ПДВ;
  • від 100 000,01 грн – 10 грн, без ПДВ.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас