Рожкова: Система прийняття рішень в Нацбанку дрейфує до централізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рожкова: Система прийняття рішень в Нацбанку дрейфує до централізації

Казна та Політика
241
Перший заступник голови правління Нацбанку Катерина Рожкова заявляє, що зі зміною керівництва НБУ почав міняти систему прийняття рішень та відходити від принципу коллегіальності.
Про це вона сказала в інтерв’ю НВ.
«З моєї точки зору, система прийняття рішень в Національному банку дрейфує до централізації.
Законом про Національний банк передбачалася незалежність кожного окремого члена правління, але незалежний — це не коли від тебе нічого не залежить, а незалежний — це коли ти можеш професійно сформулювати позицію з того питання, яким ти займаєшся, незалежно від якихось впливів», — заявила Рожкова.
За її словами, уперше за останні 5 років у МВФ знову виникло питання до НБУ.
«За підсумками місії МВФ в Україні є офіційна заява. Знову-таки, вперше в новій історії місія сконцентрована на питаннях управління Національним банком, тобто governance of the National bank of Ukraine, це там прямо сказано, причому в першому рядку.
Я, напевно, повторюся, але це дуже важливо, що, починаючи з кінця 2014 року, з другої половини 2014 року Нацбанк як структура, що регулятор не був у фокусі. Плюс знову-таки останній звіт Єврокомісії, там теж чітко про це написано — що Єврокомісія стурбована тією ситуацією, яка була, і тим, що супроводжувало відставку Смолія. Тому відповіді, власне кажучи, на поверхні», — додала вона.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас