Шахраї в Німеччині вкрали мільйони євро через програму допомоги бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї в Німеччині вкрали мільйони євро через програму допомоги бізнесу

Кримінал
853
У Німеччині призупинили виплати за декількома програмами фіндопомоги бізнесу, який постраждав від пандемії коронавірусу.
Про це з посиланням на Мінекономіки Німеччини повідомляє DW.
У відомстві пояснили, що це вимушений захід виявлення великої кількості шахрайств під час виплат.
«У деяких випадках є підозра, що державні гроші на надання допомоги були неправомірно перенаправлені», — сказано в повідомленні.
Як пише видання, шахраї, використовуючи фейкові дані, реєструвалися на сайті міністерства, а потім оформляли допомогу для реально існуючих фірм. Однак ці фірми не отримали виплати, оскільки ті прямували на рахунки шахраїв. Збитки від дій шахраїв оцінюють в мільйони євро.
У свою чергу Федеральне об’єднання середнього бізнесу (BVMW) критикує дії влади, які поставили в скрутне становище бізнесменів через припинення виплат.
«Через одиничні випадки не можна підозрювати весь середній бізнес», — наголосив головний економіст BVMW Ханс-Юрген Фьольц і зажадав відновлення платежів.
Нагадаємо, що раніше в США ув’язнені викрали з фонду допомоги безробітним близько $ 1 млрд. Прокурор округу Сакраменто назвала масштаби схеми розкрадання «приголомшливими». Правоохоронці вважають, що величезна частина викрадених грошей не буде повернута.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас