6 правил комфортного кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

6 правил комфортного кредитування

Кредит&Депозит
449
Онлайн-кредити — одна з найпопулярніших послуг на фінансовому ринку. Це простий і доступний сервіс, за допомогою якого можна отримати необхідну суму протягом декількох хвилин. Клієнт може перебувати де завгодно, головне — наявність банківської картки та вихід в інтернет. Ми визначили 6 основних правил, які допоможуть отримати максимум вигоди від кредитування.
6 правил комфортного кредитування
6 правил успішного погашення кредиту
1. Дотримуйтеся графіка оплати й зробіть кредит топ-пунктом бюджету. Проаналізуйте витрати та доходи. Обов’язковим пунктом до комунальних витрат, харчування та інших важливих витрат додайте оплату кредиту. Вносьте оплату вчасно.
2. Скористайтеся послугою часткового погашення. Якщо ви розумієте, що не зможете погасити кредит вчасно або повністю, оплатіть його частинами. Така політика передбачена не в кожній компанії, тому МФО без послуги подовження або часткового погашення не зобов’язана погоджуватися на ці умови. Уточніть наявність цієї послуги перед тим, як оформляти онлайн-кредит.
3. Сформуйте фінансову подушку. Страховий резерв допоможе в різних ситуаціях: за умови звільнення, раптового ламання техніки, ПП тощо. При отриманні зарплати відкладайте мінімум 20% на фінансову подушку. В ідеалі скарбничка повинна складатися з 6 щомісячних платежів на ту суму, яку ви стабільно витрачаєте щомісяця.
4. Не допускайте прострочень. Своєчасне закриття кредиту позбавить вас штрафів. У зв’язку з законом про скасування штрафів і пені в період карантину нараховуються тільки відсотки. Однак це не означає, що кредит не потрібно погашати.
5. Намагайтеся уникати валютних ризиків. Якщо ви вирішили взяти кредит в іноземній валюті, можете попросити кредиторів про призначення виплати національною валютою. Таким чином, ви уникнете втрат під час коливання курсу.
6. Візьміться за пошуки нових джерел доходу. Якщо хочете погасити кредит швидше, варто подбати про додатковий дохід — підвищення зарплати або пошук додаткового заробітку.
Як вибрати надійного онлайн-кредитора?
Потрапити на чесний фінансовий ринок України непросто — будь-яка кредитна організація повинна отримати ліцензію від НБУ, а також інші дозвільні документи. Якщо ви не знайшли необхідних документів на сайті компанії, шукайте іншу МФО. Один з найвідоміших способів обману позичальників — використання співзвучних назв з відомими великими компаніями. У разі шахрайства після підписання договору не буде кому пред’являти претензії. Уважно вивчіть умови договору перед підписанням.
Перед оформленням онлайн-кредиту рекомендуємо звернути увагу на наступне:
  • умови договору. Уточніть, чи є переплати, комісія за переказ коштів, чи включена страховка та інше;
  • думки реальних користувачів та аналітиків. Перш ніж взяти кредит, вивчіть відгуки клієнтів компанії й ознайомтеся з думкою експертів.
Важливі деталі під час оформлення онлайн-кредиту
Договір кредитування, який ви уклали онлайн за допомогою одноразового пароля, рівноцінний паперовому підписаному документу. Підписуючи онлайн-договір, ви зобов’язуєтеся виконувати його умови.
Договір повинен інформувати про всі умови: процентну ставку, можливі комісії та додаткові платежі, штрафні санкції в разі прострочення. Якщо плануєте брати суму понад мінімальну заробітну плату, врахуйте наступне: при оформленні більш ніж на 30 днів компанія повинна видати паспорт із зазначенням реальної річної процентної ставки та додаткових комісій.
Сервіс кредитування SlonCredit надає клієнтам довгостроковий кредит від 5 до 100 тис. грн на строк від 3 до 12 місяців. Компанія створює максимально зручні й вигідні умови для оформлення споживчого кредиту. Також протягом дії договору компанія не змінює проценту ставку. Така інформація як розрахунок суми та термін погашення, доступна на сайті SlonCredit.
Перш ніж оформити кредит, варто добре обміркувати, чи дійсно він вам потрібен. Зверніть увагу: розміри щомісячних виплат не мають бути вищими за 20% від зарплати. Якщо ви берете кредит онлайн на картку, потрібно чітко розпланувати погашення.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас