МОЗ оновив карантинні зони: які області в «червоній зоні» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ оновив карантинні зони: які області в «червоній зоні»

Казна та Політика
3718
Міністерство охорони здоров’я оновило поділ на карантинні зони. У Києві та 8 регіонах України перевищений показник госпіталізацій хворих з COVID-19.
Про це повідомляє МОЗ.
У червоній зоні значаться чотири області – Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька. Показники за регіонами.
В помаранчевій зоні 10 регіонів – Київ, Вінницька, Донецька, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька області.
Показник госпіталізацій хворих з COVID-19 перевищено в 9 регіонах – в Києві, Вінницькій, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Миколаївській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.
Так, при визначеному показнику рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, в Києві цей показник станом на 8 березня становить 70,2.
У Вінницькій області – 118,3, Житомирській – 88; Закарпатській – 95,6; Миколаївській – 72,7, Тернопільській – 60,1, Хмельницькій – 68,3, Чернівецькій – 99,8.
Найвищий показник госпіталізацій в Івано-Франківській області – 147 на 100 тис. Населення.
Найвища завантаженість ліжок з киснем в Закарпатській області – 70,6% (при визначеному показнику 65%). Також високий рівень заповненості ліжок з киснем в Івано-Франківській області – 62,7% і Чернівецькій – 53,2%.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів прийняв постанову про введення адаптивного карантину в Україні. Нові карантинні зони діють з 22 лютого. Зелений, жовтий і оранжевий рівні встановлюються за результатами щоденної оцінки відповідних ознак епідеміологічної небезпеки.
  • Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «червона зона» буде вводитися, якщо зростання числа госпіталізованих за сім днів збільшиться на понад 50% або буде більше 65% заповнених лікарняних ліжок з підведеним киснем. Крім того, такі обмеження будуть вводитися в разі швидкого зростання навантаження на медичну систему з загрозою колапсу.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас