Коли міжнародний туризм і сектор страхування туристів повернеться до допандемічного рівня — прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли міжнародний туризм і сектор страхування туристів повернеться до допандемічного рівня — прогноз

Страхування
780
Оскільки уряди прагнуть стримувати нові ризики пандемії, «проїзних» або «паспортів на вакцини» буде недостатньо для відродження туризму, вважають страховики, але відновлення галузі може відбутися лише в 2024 році.
Про це свідчать дані аналітиків Allianz, пише Форіншурер.
«У той час як США і Великобританія рухаються на шляху до вакцинації своїх груп ризику до кінця першого півріччя 2021 року, а всього населення — до кінця року, ми очікуємо піврічне відставання вакцинації групи ризику Японії, ЄС і Південної Америки. Це може завадити людям з цих країн відвідувати США або Великобританію без документів, що підтверджують їхнє здоров’я», — йдеться в дослідженні.
Розбивка кількості туристів по регіонах показує, що саме Європа буде випереджати тенденції, хоча очікується, що вона відставатиме від США і Азіатсько-Тихоокеанського регіону в загальному економічному відновленні. Розрахунки андеррайтерів показують, що число міжнародних туристичних прибуттів до Європи може скласти 771 млн осіб вже до 2024 року, що більше ніж утричі перевищує рекордний мінімум в 227 млн осіб, зафіксований в 2020 році.
В Європі, ймовірно, буде більше туристів, ніж в інших регіонах, тому що в 2020 році вона зазнала найбільшого спаду в абсолютному вираженні, при цьому кількість іноземних туристів скоротилася на понад 500 мільйонів.
Відновлення глобального туризму також може постраждати через тривалі обмеження на поїздки в Азіатсько-Тихоокеанський регіон і Америку через появу нових штамів вірусу, для яких наявні вакцини виявляться менш ефективними або неефективними проти нових мутацій. Очікується, що число прибуттів туристів у ці регіони досягне 326 млн і 136 млн відповідно в 2024 році.
Коли міжнародний туризм і сектор страхування туристів повернеться до допандемічного рівня — прогноз
Розбивка по регіонах показує, що частка європейського ринку з точки зору числа прибуттів туристів, як очікується, зросте до 55% за рік. У 2024 році в порівнянні з 51% в 2019 році, в той час як в Північній Америці вони залишаться колишніми (близько 10%), а в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні знизяться з 25% до 23%.
При розгляді різних підсекторів прогнозується, що до 2022 року тільки внутрішній туризм може повернутися в нормальне русло. Але це не компенсує втрати більш прибуткових міжнародних і ділових поїздок, які можуть постраждати до 2023 року. Сегмент міжнародних подорожей, як і раніше, буде на 8% нижчим від докризового рівня навіть в 2023 році. Зростання безробіття також посилить проблему, оскільки споживачі, ймовірно, скоротять витрати на відпочинок.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас