До іпотечної програми під 7% долучаться ще 12 банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До іпотечної програми під 7% долучаться ще 12 банків

Кредит&Депозит
1170
До державної програми «Доступна іпотека 7%» незабаром приєднаються ще 12 банків.
Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко у прямому ефірі одного з телеканалів.
«На сьогодні у програмі „Доступна іпотека 7%“ беруть участь 7 уповноважених банків, які діють через Фонд розвитку підприємництва. На черзі підписання відповідних договорів з ще 12 банками, тобто їх перелік постійно оновлюється», — зазначив він.
Марченко також наголосив, що в програмі беруть участь як державні, так і комерційні банки.

Як працюватиме програма іпотеки під 7% 🏙

Він нагадав, що з 1 березня запрацювала держпрограма «Доступна іпотека 7%», за якою українці вже отримують перші кредити.
«Програма розрахована на широке коло громадян, її учасники можуть отримати кредит під 7% – держава компенсує банкам різницю. Розрахунково, близько 5000 сімей зможуть скористатися Програмою у 2021 році. Плановий портфель іпотечних кредитів у цьому році складає 5 млрд грн», — розповів міністр.
Механізм реалізації програми передбачає часткову компенсацію відсотків за іпотечними кредитами з боку держави — до максимально прийнятних для людей 7% річних. Також передбачено можливість використання кредитних гарантій ФРП у якості забезпечення для предметів іпотеки, що ще не введенні в експлуатацію.
«Програма буде діяти і в подальшому. Ми розглядаємо трирічний період середньострокового бюджетного планування та закладання коштів на наступні періоди для того, щоб програма доступної іпотеки під 7% розвивалась. Ті, хто отримає кредит у 2021−2022 роках, мають чітку гарантію, що у рамках дії програми „Доступна іпотека 7%“ держава буде компенсувати до повного погашення кредиту», — запевнив Марченко.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас