Міжбанк: на ринок вплинуть два основні чинники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на ринок вплинуть два основні чинники

Валюта
783
Вихідний в Україні понеділок, а також сьогоднішній аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП — ось два основні чинники, які вплинуть на поведінку валютного ринку 9 березня.
Українські банки зарахують клієнтам валютну виручку практично за два дні – робочу п’ятницю і неробочий в Україні, але робочий в ЄС і в США понеділок. Найактивніші з компаній сьогодні встигнуть попрацювати з нею як по євро, так навіть і по долару. Хоча по американській валюті – фактично вже в другій половині дня ближче до вечора. Збільшення пропозиції валюти на ринку — завжди позитивний фактор для гривні на міжбанку.
Крім цього, сьогодні на аукціоні Мінфіну з розміщення ОВДП будуть пропонуватися досить привабливі для інвесторів папери з термінами погашення 203, 329, 581, 770 і 1169 днів. Правда, з обмеженнями по сумі розміщення по перших трьох позиціях в межах: по першій — 500 млн гривень і по 2 млрд гривень — по другій і третій відповідно. Це частково знизить прибутковість за цими паперами через конкуренцію між інвесторами, але частково зменшить загальну статистику аукціону. Все це, в поєднанні з проведенням клієнтами господарських операцій підприємств — впливатиме на поведінку валютного ринку і вплине на загальну статистику торгів.
За нашими прогнозами обсяг операцій 9 березня на міжбанку буде в межах до $ 170−200 млн при здійсненні до 490−580 угод. При значних перекосах попиту і пропозиції – на міжбанку можлива поява Нацбанку з швидкою інтервенцією, щоб вирівняти ринок і не допустити різких коливань курсу. Але в цілому, швидше за все, таких дій від регулятора не знадобиться. Річ у тім, що після певного просідання котирувань минулого тижня — частина покупців просто вичікує «дна» і тільки-но відбувається хоч найменший розворот курсу — вони виходять на торги з відкладеним попитом. Тому основну частину пропозиції валюти викупить сам ринок і без Нацбанку.
Котирування міжбанку, за нашими прогнозами у вівторок будуть в межах: долар — коридор 27,70−27,90 грн, євро — коридор 32,85−33,20 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,77 / 27,78
євро — 33,03 / 33,04
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас