Угорщина відмовиться від вугілля на 5 років раніше, ніж збиралася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина відмовиться від вугілля на 5 років раніше, ніж збиралася

Енергетика
478
Згідно з новим урядовим планом, остання вугільна електростанція в Угорщині буде зупинена у 2025 році – тобто на 5 років раніше, ніж це попередньо планувалося.
Про це повідомляє Euractiv із посиланням на заяву держсекретаря Угорщини в справах ЄС Аттілу Штайнера.
«Наш план полягає в тому, щоб до 2030 року домогтися вуглецево-нейтрального виробництва електроенергії на 90%», – заявив угорський посадовець.
За словами Штайнера, Будапешт має намір досягти цього за рахунок збереження чинних ядерних генеруючих потужностей і збільшення виробництва сонячної енергії до 6 ГВт.
«Ми хотіли б поетапно відмовитися від блоків, що працюють на бурому вугіллі, на нашій останній вугільній електростанції Матра до 2025 року», – додав він.
Зазначається, що цю новину одразу позитивно сприйняли як зелені активісти, так і робітники електростанції, які отримають підтримку зі спеціального фонду ЄС.
Як відомо, президент Угорщини Янош Адер оголосив про початковий план країни щодо відмови від вугілля до 2030 року, він зробив це на Саміті ООН по боротьбі зі зміною клімату в Нью-Йорку у 2019 році.
За словами Штайнера, Угорщина підписала зобов’язання ЄС щодо досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року і вітає плани ЄС щодо посилення кліматичних цілей блоку на 2030 рік.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас