Скасовувати чи не скасовувати: скільки в Україні вихідних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скасовувати чи не скасовувати: скільки в Україні вихідних

Казна та Політика
2140
В Україні вже кілька років не вщухають дискусії про скасування вихідного дня 8 березня. Інститут нацпам’яті раніше пропонував зробити цю дату робочим днем. Однак законопроект в Раду так і не внесли. В оновленій редакції документа 8 березня залишається вихідним.
Скільки відпочивають українці. 11 святкових днів. Саме стільки в цьому році будуть відпочивати українці. Якщо за рік зібрати всі суботи і неділі і додати святкові дні – отримуємо 115 вихідних. І це без відпустки. Якщо всі дні в календарі розподілити рівномірно, виходить: кожен третій день — наш законний вихідний.
Скільки грошей держава отримує за один наш робочий день
За досить простими підрахунками — не більше трьохсот шістдесяти гривень.
«250 робочих днів. Виходить, що 13 доларів. Це ВВП за 1 робочий день на душу населення. Але це обчислення дуже умовні. Оскільки у вихідні виробництво не припиняється. А деякі сфери, навпаки, активізуються», — зазначає економіст Євген Невмержицький.
І дійсно, ресторанна сфера та заклади відпочинку у вихідні працюють з більшим прибутком.
«Говорити про те, що якщо українці почнуть значно більше працювати — ми скасуємо всі вихідні і будемо працювати, умовно, всі 365 днів в році – очевидно, що економіка від цього не зросте. Продуктивність праці загальна — вона не зміниться», — упевнений економіст Григорій Кукурудза.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас