Дані в електронні трудові внесуть протягом п'яти років, — Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дані в електронні трудові внесуть протягом п'яти років, — Мінсоцполітики

Фінтех і Картки
470
У Міністерстві соціальної політики заявили, що дані в електронні трудові книжки внесуть за п’ять років. Ведення обліку трудової діяльності буде в електронній формі в Держреєстрі загальнообов’язкового державного соцстрахування.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
Зазначено, що відповідні цифрові соціальні сервіси впровадять через 3 місяці, тобто з дати набрання чинності закону.
«Інформація про трудову діяльність за попередні роки в електронний реєстр зможе вноситися як самостійно працівником, так і його роботодавцем у вигляді сканованих або оцифрованих копій передбачених законодавством документів (трудової книжки, довідок тощо) з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису», — зазначають в міністерстві.
За бажанням працівника роботодавець буде зобов’язаний продовжувати облік трудової діяльності в паперовій формі, проте в такому випадку паперову трудову буде зберігати працівник.
«Включення до реєстру відсутніх відомостей з паперових трудових книжок передбачено здійснити протягом 5 років після набрання законом чинності. У цей перехідний період може застосовуватися і паперова, і електронна форма обліку трудової діяльності», — уточнюють в Мінсоцполітики.
Інформацію про свою трудову діяльність і страховий стаж українці зможуть отримати у вигляді електронного документа через вебпортал Пенсійного фонду. Документ матиме статус офіційного, громадяни зможуть пред’являти його в формі виписки в разі необхідності.
«Електронна трудова книжка створить можливість автоматичного призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет на вебпорталі електронних послуг ПФУ», — зазначено в повідомленні.
Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський підписав закон № 1217-9, який передбачає скасування паперових трудових книжок.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас