Автопілот Tesla за підпискою буде доступний з другого кварталу, - Маск — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Автопілот Tesla за підпискою буде доступний з другого кварталу, - Маск

Технології&Авто
367
Організувати підписку на “автопілот” з щомісячною абонентською платою вимагали ті клієнти Tesla, які хотіли б влаштувати собі тестування цієї функції, або використовували електромобілі в лізинг, не бажаючи платити опцію повністю для незнайомого майбутнього власника.
У минулому році Маск регулярно заявляв, що до кінця року підписка стане доступною клієнтам, але потім переніс цей момент на початок 2021 року.
Тепер голова Tesla зі сторінок свого Твіттера пообіцяв, що підписка буде доступна з другого кварталу поточного року, і ці терміни більше переглядатися не будуть. За його словами, активація функції FSD на постійній основі після оплати 10 тисяч доларів все одно залишиться більш вигідною пропозицією.
Користувачам будуть доступні навігація з використанням автопілота, автоматична зміна смуги руху, автоматична парковка транспортного засобу і виїзд з паркінгу до місця очікування власником, а також автоматичний перетин перехресть – як регульованих, так і не регульованих.
Ціни поки що не названі, але не можна виключати, що місяць підписки на FSD буде оцінений Tesla десь в 100 доларів, з можливістю подальшого підвищення ціни в міру вдосконалення функцій активної допомоги водієві.
До кінця року Tesla розраховує запустити сервіс пасажирських перевезень з використанням автоматично керованих серійних електромобілів. Швидкому поширенню автопілота по планеті поки що перешкоджають юридичні обмеження – в більшості країн поки що немає законодавчої бази, яка передбачала б можливість експлуатації безпілотних транспортних засобів і визначення відповідальності за їх участь в дорожніх інцидентах.
В одному з інтерв’ю Ілон Маск зазначав, що автопілоту Tesla потрібно буде наїздити мільйони кілометрів, щоб компанія могла представити органам контролю статистику, яка переконала б їх у тому, що ДТП з використанням автопілота набагато менше, ніж коли автомобілем керує людина.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас