Коболєв пропонує перенести нові тарифи на газ, щоб українці побачили ринкові ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коболєв пропонує перенести нові тарифи на газ, щоб українці побачили ринкові ціни

Енергетика
40561
Голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв запропонував перенести введення річних тарифів на газ з квітня на травень для того, щоб українці змогли побачити ринкові ціни в квітні і зрозуміти, що було б без річного продукту.
Таку ідею топ-менеджер Державної компанії озвучив в інтерв’ю для програми «Запитання тут ставимо ми» на Радіо НВ. «Ми пропонуємо ввести обов’язковий річний продукт з 1 травня, оскільки кінцевому споживачеві треба чітко розуміти, що було б, якби річного продукту не було, тобто дати ринку продемонструвати себе», — сказав Коболєв.
Річний тариф передбачає, що українці протягом 12 місяців платитимуть за газ рівними частинами за фіксованим тарифом. Для цього потрібно заявити постачальнику, скільки блакитного палива ви плануєте витратити. В кінці дії річного тарифу проведуть перерахунок: якщо споживати більше, доведеться доплатити, а якщо менше — можна буде використовувати переплату для оплати нових обсягів.
«А річний продукт, про який зараз говорить регулятор, не до кінця є повноцінним річним продуктом. Це фактично фіксована річна ціна. При цьому обсяги коливаються залежно від фактичного обсягу споживання. Чому наразі цей варіант є пріоритетним? Тому що регулятор і ми всі переживаємо, щоб у споживача не склалося враження, що він спочатку переплачує в літні місяці, а що буде взимку — незрозуміло», — сказав Коболєв.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас