У МОЗ розповіли, коли Covid-вакцина з'явиться на комерційному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МОЗ розповіли, коли Covid-вакцина з'явиться на комерційному ринку

Світ
418
Вакцинуватися від коронавірусу без черги буде можливо не раніше літа 2021 року. Зараз в жодній приватній клініці вакцин немає через великий ажіотаж на всесвітньому ринку. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов в ефірі телеканалу «1+1».
За його словами, у виробників вистачає потужностей тільки для виробництва препаратів згідно з контрактами з урядами країн. Про приватні медустанови мова не йде.
«Я впевнений, що на комерційному ринку, виходячи з наших переговорів з виробниками, раніше літа-осені вакцини просто не з’являться», — сказав голова відомства.
У свою чергу голова асоціації анестезіологів України професор Сергій Дубров підтвердив, що наразі в приватних клініках вакцин немає. Отримати щеплення Pfizer позачергово нереально.
Вчора, 4 березня, в прямому ефірі вакцинувалися кілька публічних особистостей, серед яких ведучі Олександр Педан і Наталія Мосейчук, співачка Руслана, а також відомі медики. Всього станом на 4 березня щеплення від коронавірусу отримали майже 12,5 тис. українців.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас