НБУ перевірятиме банки дистанційно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ перевірятиме банки дистанційно

Казна та Політика
220
Національний банк України з 5 березня запроваджує дистанційний підхід до інспекційних перевірок банків в умовах карантину.
Про це повідомляється на сайті НБУ.
«Проведення інспекційних перевірок у приміщенні об’єкта перевірки інколи було ускладнене через перехід банків на віддалену форму роботи. Тому Національному банку необхідно було нормативно врегулювати проведення інспекційних перевірок в умовах карантину та запровадити дистанційний підхід», — ідеться в повідомленні.
Що змінилось:
  • відтепер членам інспекційної групи дозволено отримувати віддалений доступ до документів та інформації об’єкта перевірки та використовувати змінні носії інформації;
  • обмін інформацією та документами з банком також може проводитися з використанням інформаційно-комунікаційних технологій у режимі реального часу або шляхом надсилання захищеними каналами зв’язку;
  • членам інспекційної групи дозволено отримувати віддалений доступ до систем автоматизації банку;
  • зустрічі членів інспекційної групи з керівниками та працівниками банку можуть проводитися в режимі відеоконференції;
  • документи, які складаються під час інспекційної перевірки, можуть подаватися у формі електронного документа, підписаного кваліфікованим електронним підписом уповноваженої особи.
Для чого це необхідно:
  • такий підхід має забезпечити безперервність банківського нагляду в умовах карантину та зменшити ризики для здоров’я працівників банків та Національного банку.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас