Porsche готує більш просторий Taycan, щоб кинути виклик Tesla — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Porsche готує більш просторий Taycan, щоб кинути виклик Tesla

Технології&Авто
682
Porsche анонсував більш простору версію електричного седана Taycan, щоб зробити автомобіль більш привабливим і допомогти материнській компанії Volkswagen наздогнати лідера в галузі Tesla.
Як повідомляє Bloomberg, автомобіль, заснований на концепції дизайну, показаної в Женеві у 2018 році, був відкладений до цього року після того, як спалах COVID-19 порушив виробництво. Найприбутковіший підрозділ групи VW минулого року поставив близько 20 000 автомобілів Taycan, що становить трохи понад 7% від загального обсягу продажів.
Taycan «став першою моделлю від традиційного автовиробника, яка підняла технічну планку в порівнянні з Tesla щодо потужності і часу зарядки, і є унікально прибутковою завдяки своїй ціні, – заявив аналітик Bloomberg Intelligence Майкл Дін. – Його ключовим недоліком є недостатній запас ходу, оскільки базовий Taycan 4 досягає всього 244 милі (392,7 км)».
Представники Porsche пояснюють, що топова версія Taycan Turbo S за $185 000 концентрувалася не на максимальному запасі ходу, а на ходових якостях, які дозволяють багаторазово прискорюватися без миттєвого розряду батареї.
Успіх Taycan став ключовим фактором у зміцненні довіри до прагнення VW змістити Tesla з позиції світового лідера в області електромобілів, пише Bloomberg.
У 2020 році поставки Porsche впали всього на 3% завдяки стійкому попиту в Китаї на Taycan і спортивний автомобіль 911. Це допомогло виробникові зі Штутгарта підтримувати двозначну норму прибутку, в той час, як багато аналогів на масовому ринку пережили різкий спад.
Офіційна прем’єра електричного універсалу Porsche Taycan Cross Turismo відбудеться наприкінці березня або на початку квітня. У дилерів на європейських ринках перші товарні електромобілі з’являться влітку. Очікується, що Taycan Cross Turismo вже в базовій комплектації отримає пневмопідвіску і двомоторний повний привід.
Нагадаємо: минулого місяця стало відомо, що Volkswagen розглядає можливість окремого лістингу своєї марки спортивних автомобілів Porsche в межах угоди, яка може підвищити його рейтинг і принести значний прибуток.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас