Mastercard і Samsung випустять картку зі сканером відбитка пальця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mastercard і Samsung випустять картку зі сканером відбитка пальця

Технології&Авто
372
Компанії оголосили про співпрацю з метою розробки біометричної картки з вбудованим сканером відбитків. Таким чином можна підвищити безпеку транзакцій і повністю виключити фізичний контакт з платіжними терміналами.
Варто відзначити, що сама Mastercard ще в 2017 році представила подібну розробку, що дозволяє замість введення PIN-коду на терміналі просто прикласти палець до сканера відбитків на власній картці. Samsung запевняє, що в їхньому рішенні буде використовуватися повністю новий набір мікросхем від Samsung System LSI Business. При цьому компанія не вдається в будь-які технічні подробиці.
Mastercard і Samsung випустять картку зі сканером відбитка пальця
Використання відбитка пальця як способу підтвердження транзакції дозволяє не тільки підвищити безпеку завдяки тому, що ніхто не підгляне PIN-код, але також виключити необхідність торкатися платіжного терміналу, що особливо важливо в умовах пандемії коронавірусу. Вказується, що картка Samsung буде сумісна з будь-яким терміналом, оснащеним чіпом Mastercard, або касовим апаратом (POS).
Біометрична картка Samsung буде випущена в Південній Кореї до кінця поточного року. Про появу продукту в інших регіонах поки що нічого не повідомляється.
За матеріалами:
4PDA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас