Україна запускає два проєкти щодо закриття держшахт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна запускає два проєкти щодо закриття держшахт

Казна та Політика
345
Україна в рамках програми трансформації вугільних регіонів цього року запускає два пілотні проєкти із закриття державних шахт.
Про це заявив під час пресконференції прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«Цього року ми почнемо реалізацію двох пілотних регіонів — на Західній Україні та на Сході. Це будуть дві шахти, термін експлуатації яких вичерпано, ресурс вичерпано. Вони підлягатимуть закриттю природним способом. Але при цьому з людей, які там працювали, частина залишиться працювати, тому що утримання шахт — це десятки років, це вимагає також певної роботи. Але частина людей повинна отримати альтернативну роботу, діти цих людей повинні отримати певне навчання. Це елементи справедливої довгострокової трансформації вугільних регіонів», — сказав прем’єр.
У серпні минулого року Міністерство енергетики України повідомило, що концепція трансформації вугільних регіонів передбачає поділ всіх державних шахт на три категорії. Перша — це ресурсна база енергетичної компанії «Центренерго».
Передбачається подальше створення вертикально інтегрованої компанії у складі «Центренерго» з найбільш ефективних вугледобувних підприємств.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас