«Уникнемо стресу і шокових цін»: Шмигаль про річний тариф на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Уникнемо стресу і шокових цін»: Шмигаль про річний тариф на газ

Казна та Політика
569
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що єдиний тариф на газ протягом року, який планує найближчим часом запустити уряд, дозволить уникнути цінових шоків для населення.
Про це він заявив під час пресконференції.
«Не повинно бути шоків, стресів для населення. Де в Європі видно, що населення щомісяця аналізує, який постачальник дає дешевшу ціну на газ, чи вистачить зарплати, щоб заплатити за опалення в зимовий період? Я теж не хочу кожен місяць мати стрес від того, чи буде ціна 12, 15 або 20 грн, і чи вистачить мені зарплати погасити рахунок за газ», — сказав Шмигаль.
Тому, за його словами, впроваджується річний продукт.
«Згідно з форвадними контрактами, постачальники газу бачать, яка буде середня ціна протягом року. Це дозволяє згладжувати зимові піки, але, звичайно, найдешевша ціна газу влітку, коли газ по 2 тис. грн, такого не буде. Очевидно, що при річному продукті ціна протягом року буде однаковою — це буде середня ціна… МВФ з цією моделлю погоджується», — розповів Шмигаль.
Денис Шмигаль повідомляв, що вже в другому кварталі цього року постачальники газу повинні представити літні продукти.
Також Шмигаль повідомляв, що уряд працює з Міністерством енергетики і НАК «Нафтогаз» щодо впровадження річного продукту для стабілізації ціни на газ, а також ведуться переговори з міжнародними фінансовими організаціями про співфінансування проєктів зі здешевлення тарифів на газ і електроенергію.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас