Шмигаль назвав п'ять вимог до України для отримання траншу МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав п'ять вимог до України для отримання траншу МВФ

Казна та Політика
1131
Україна для отримання другого траншу за поточною програмою співпраці з Міжнародним валютним фондом має виконати п’ять ключових вимог.
Про це під час пресконференції заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
«Це завершення дії наприкінці березня або в кінці опалювального сезону верхнього обмеження за ціною на газ для населення в 6,99 грн за кубометр. Це узгодження макропоказників 2022—2023 років, це дуже технічна фінансова дискусія, яка ведеться на рівні департаментів і відділів МВФ і департаментів і відділів Мінфіну. І ще три ключові питання — судова реформа. Це — закон Про Вищу раду правосуддя, закон про посилення кримінальної відповідальності за незаповнення або неналежне заповнення декларацій, а також закон про НАБУ — про призначення керівника і його легітимізацію у відповідність з Конституцією України», — сказав Шмигаль.
Прем’єр сподівається, що парламент прийме всі зазначені законопроекти.
Він зазначив, що досить оптимістично дивиться на перспективи отримання другого траншу.
«У нас з МВФ оптимістичний погляд у майбутнє. У нас є час, щонайменше, до кінця березня, поки не закінчиться дія обмеження за ціною на газ для населення. У нас є час до червня — це наступна точка, коли ми повинні з МВФ прийти до попередньої угоди перед виходом на Раду. У червні потрібно почати роботу з макрофіну (отримання макрофінансової допомоги від ЄС — Ред.) з Європою, це пов’язані речі, щоб до вересня отримати макрофін», — сказав прем’єр.
Крім того, Шмигаль зазначив, що Україна має достатньо коштів на казначейських рахунках, щоб виконати всі свої зобов’язання з погашення та обслуговування державного боргу. Пік таких погашень буде у вересні.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас