Завод Жеваго конфіскують за борги банку «Фінанси та Кредит» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завод Жеваго конфіскують за борги банку «Фінанси та Кредит»

Казна та Політика
1379
Відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції відкрив провадження щодо стягнення майна компанії «Київський суднобудівний-судноремонтний завод». Завод є майновим поручителем за зобов’язаннями банку-банкрута «Фінанси та Кредит».
Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.
Як наголошується в повідомленні, цей завод, як і раніше сам банк «Фінанси та Кредит», пов’язаний з Костянтином Жеваго. Завод є поручителем за зобов’язаннями перед НБУ на загальну суму 4,2 млрд грн.
За даними НБУ, в 2009—2010 роках завод уклав з НБУ договори іпотеки та застави за наданими кредитами рефінансування Банку. Таким чином, «Київський суднобудівний-судноремонтний завод» взяв на себе майнові зобов’язання на загальну суму 4,2 млрд грн.
Оскільки зобов’язання за кредитами не виконані, НБУ звернувся до суду з метою звернення стягнення на майно в судовому порядку. Суди задовольнили позов НБУ. Йдеться про нежитлові будівлі загальною площею 43 440,9 кв. м та рухоме майно, що є власністю ПАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод». Заставна вартість нерухомого майна становить 354,5 млн грн.
Нагадаємо, в 2015 році Костянтин Жеваго, який на той момент був власником банку «Фінанси та Кредит», уклав з НБУ договір поруки про погашення кредитів рефінансування за низкою кредитних договорів, взявши на себе особисті зобов’язання з погашення заборгованості фінансової установи перед НБУ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас