Верифікація субсидій: незаконні виплати повернуть до держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верифікація субсидій: незаконні виплати повернуть до держбюджету

Казна та Політика
516
Незаконні соціальні виплати можуть бути повернуті до державного бюджету. По кожному випадку проводиться додаткова перевірка, після чого будуть звернення до суду.
Про це сказав міністр фінансів України Сергій Марченко в інтерв’ю виданню «Сегодня».
Як зазначив міністр, верифікація — це повноваження Мінфіну. У 2020 році була отримана інформація для проведення верифікації виплат на загальну суму 455 млрд грн. По 1,6 млрд грн Мінфіном виявлені різні невідповідності інформації про отримувачів соцвиплат в реєстрах, базах даних і т. д.
«Ми розіслали близько 2,5 млн рекомендацій відповідним органам провести додаткову перевірку по кожному випадку. І за результатами цих перевірок повинні бути ухвалені справедливі і обґрунтовані рішення щодо подальших виплат реципієнтам», — сказав Марченко.
За його словами, якщо оцінювати структуру порушень і невідповідностей, то в 70% випадках мова йде про житлові субсидії. Мінфін розіслав понад 1,7 млн рекомендацій, щодо пільг — 506 тисяч, щодо соцдопомоги — 170 тисяч, щодо страхових виплати — 4,8 тисячі, щоо безробіття — 4,4 тисячі і щодо пенсійних виплат — 46 тисяч рекомендацій.
«Допускаю, що в деяких випадках після додаткових перевірок органи, які нараховували виплати, можуть звертатися до суду щодо повернення коштів до бюджету», — повідомив міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас