Центренерго обмежило постачання електроенергії для компанії Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центренерго обмежило постачання електроенергії для компанії Коломойського

Енергетика
975
Центренерго уп’ятеро знижує обсяг постачання електроенергії компанії Юнайтед Енерджі через наявність протермінованої заборгованості.
Про це Центренерго повідомляє у Facebook.
«Станом на середу, 3 березня, компанія Юнайтед Енерджі має протерміновану заборгованість згідно договору купівлі-продажу електроенергії від 29.12.2020 року у розмірі 725 млн грн. Наявність заборгованості призвела до неможливості ПАТ Центренерго вчасно здійснити оплати за постачання вугілля. Відтак, було прийнято рішення обмежити відпуск електроенергії зазначеній компанії», — йдеться у повідомленні.
У Центренерго додали, що у випадку, якщо частина заборгованості у розмірі щонайменше 234 млн грн не буде погашена до кінця операційного дня 3 березня, компанія може повністю призупинити відпуск електроенергії ТОВ Юнайтед Енерджі з 4 березня.
«Вчора, 2 березня, частина електроенергії ПАТ Центренерго була реалізована під час першого виходу підприємства на ринок „на добу наперед“ після оновлення менеджменту. Вартість 1 кВт*год склала 1,53 грн — на 32% більше, ніж ціна продажу за двостороннім договором з ТОВ Юнайтед Енерджі. Це перший крок нового керівництва з виконання завдання фінансового оздоровлення компанії», — додали у Центренерго.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас