Вакцина AstraZeneca в Німеччині не буде доступна для всіх — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вакцина AstraZeneca в Німеччині не буде доступна для всіх

Світ
686
Уряд Німеччини не зробить вакцину AstraZeneca доступною для всіх жителів країни, хоча велика кількість доз залишаються в основному невикористаним через скептицизм по відношенню до препарату. Про це з посиланням на Euractiv повідомляє Європейська правда.
Після додаткових поставок у четвер Німеччина отримає 3,2 млн доз, якими станом на неділю було вакциновано тільки 455 тис. осіб.
Частково проблема полягає в тому, що вакцина використовується тільки для людей у віці від 18 до 64 років, враховуючи рекомендацію Постійного комітету країни з вакцинації. Це означає, що групи, яким наразі приділяється пріоритетна увага, а саме групи старше 80 років, не можуть отримати вакцину AstraZeneca.
З огляду на ці проблеми, деякі державні лідери, в тому числі лідер федеральної землі Баден-Вюртемберг Вінфрід Кречманн і прем’єр-міністр Баварії Маркус Седер, виступали за те, щоб дозволити щеплення AstraZeneca всім бажаючим.
Деякі політики раніше закликали розширити право на вакцинацію вчителів та працівників дитячих садків з груп з нижчим пріоритетом, що почалося в багатьох федеральних землях минулого тижня.
Однак федеральний уряд відхилив пропозицію. “Повний доступ на даний момент – це не те, чого домагається федеральний уряд», – сказав прессекретар уряду Штеффен Зайберт, додавши, що достатньо невакцинованих педагогів та інших представників пріоритетних груп, яким належить отримати укол.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас