Volvo C40 Recharge: далекобійний електрокроссовер на Android — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volvo C40 Recharge: далекобійний електрокроссовер на Android

Технології&Авто
655
Компанія Volvo представила новий кросовер C40 Recharge з електродвигуном. Фішками моделі стали хороший запас ходу, функція швидкої зарядки, а також просунута програмна складова на базі популярної операційки Google з можливістю самостійного встановлення додатків.
Новий електромобіль базується на фірмовій платформі CMA — такій самій, як у позашляховика XC40 Recharge, а також Polestar 2 — дітища компанії, що відокремилася від Volvo. При цьому на відміну від XC40, новинка стала першим повністю електричним автомобілем бренду, оскільки не має бензинових модифікацій.
Модель оснащена двома силовими установками загальною потужністю 408 к.с., що дозволяє розганяти 2,2-тонний кросовер до «сотні» за 4,9 секунди. Максимальна швидкість автомобіля становить 180 км/год. Акумулятор новинки має ємність 78 кВтг і підтримує технологію швидкої зарядки потужністю 150 кВт. Вона “розгойдує” батарею з 0% до 80% всього за 40 хвилин.
Заявлена дальність ходу електрокара на повному заряді АКБ становить до 418 кілометрів. При цьому компанія вже анонсувала подальше поліпшення цього показника з майбутніми оновленнями прошивки. Навіть у стандартній комплектації Volvo C40 Recharge отримає просунуту інформаційно-розважальну систему на базі Google Android. У списку її можливостей – голосове управління за допомогою Google Assistant, бездротове оновлення, підтримка сторонніх додатків Google Play і багато іншого.
Виробництво C40 Recharge почнеться восени цього року на заводі Volvo в Бельгії, очікувана роздрібна ціна новинки складе близько $70 000.
За матеріалами:
4pda
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас