У МВФ дали пораду країнам Європи, як зберегти 15 млн робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ дали пораду країнам Європи, як зберегти 15 млн робочих місць

Світ
1430
Європейським країнам необхідно допомогти бізнесу, інакше вони можуть зіткнутися з хвилею банкрутств і втратити в цілому близько 15 млн робочих місць, попереджають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Великі вливання держав Європи в економіку в період пандемії COVID-19 допомогли зберегти 30 млн робочих місць, проте кількість банкрутств зросла, особливо серед невеликих компаній, відзначають у МВФ.
За оцінками експертів Фонду, для того щоб європейський бізнес опинився поза небезпекою, буде потрібна державна і приватна допомога в загальній сумі від 2% до 3% ВВП держав.
«Більш здорові компанії не допустять повернення „хибного кола“ між проблемами реальної економіки і фінансового сектору, — зазначає директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер. — Що ще важливіше — здоровіші компанії створять більше робочих місць».
Щоб уникнути підводних каменів, наприклад, витрати грошей на порятунок нежиттєздатних компаній або підтримку погано керованого бізнесу, необхідно залучати банки, відзначають в МВФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас