Єдиний рахунок: українців попередили про нові нюанси для сплати податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний рахунок: українців попередили про нові нюанси для сплати податків

Казна та Політика
2357
В Україні запрацювали нові правила заповнення платниками податків платіжних документів при переказі коштів на єдиний рахунок.
Про це нагадали у пресслужбі Державної податкової служби.
«З 26 лютого 2021 року платники мають заповнювати усі 14 обов’язкових полів реквізиту „Призначення платежу“ при переказі коштів на єдиний рахунок», — сказано в повідомленні.
Як правильно заповнювати документи:
  • 14 обов’язкових полів реквізиту «Призначення платежу» розділені між собою знаком «;», а останнє з 14 полів завжди містить знак «#»;
  • суми платежів за розрахунковими документами, за якими платником визначено або не визначено напрям використання коштів, сплачених на єдиний рахунок, включаються до реєстру платежів з єдиного рахунку в розрізі окремого платника у складі зведеного реєстру платежів.
Наразі в реєстрі платників, які використовують єдиний рахунок — 1650 платників: 595 юридичних осіб та 1055 фізичних. Через єдиний рахунок сплачено 50,1 млн гривень.

Довідка Finance.ua:

  • З 1 березня 2021 року податкова накладна та розрахунок коригування кількісних та вартісних показників заповнюється за новою формою.
  • В Україні пропонують впорядкувати прийнятну систему оподаткування доходів для фізичних осіб, які надають послуги іншим особам особисто та отримують за це готівкові кошти без реєстрації ФОПом або особою, що провадить незалежну професійну діяльність.
  • Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект № 3959−1, який, зокрема, вводить кримінальну відповідальність за шахрайство з податком на додану вартість, а також надає повноваження директору Бюро економічної безпеки заарештувати майно без рішення суду.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас