МВФ радить сегментувати базу платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ радить сегментувати базу платників податків

Казна та Політика
1642
Міжнародний валютний фонд надав Державній податковій службі пропозиції щодо сегментації бази платників податків за їхнім типом і розміром.
Про це йшлося на зустрічі голови ДПС Олексія Любченка з головним економістом департаменту з бюджетних питань МВФ Енріко Аавом і зовнішніми експертами МВФ Тійною Тамм та Дейвом Хартнеттом.
Представники МВФ презентували звіт «Підтримка реформ податкової адміністрації», підготовлений за результатами роботи місії у грудні 2020 – лютому 2021 року.
На думку МВФ, сегментація бази платників дозволить ДПС розробляти послуги так, щоб максимізувати доходи та боротися з ухиляннями від сплати податків.
Експерти МВФ серед іншого пропонували можливість публікації Хартії аудиту, щоб представники бізнесу знали, чого очікувати під час перевірки, запровадження практики щорічного проведення вибіркових аудитів до своєї програми аудитів тощо.
Представники МВФ також відзначили позитив у запровадженні ДПС протягом останнього року податкового комплаєнсу та підвищення рівня довіри платників податків до податкової служби.
ДПС зазначає, що всі викладені у звіті МВФ рекомендації будуть ретельно опрацьовані фахівцями податкової служби для врахування у подальшій роботі.
«Ми вдячні нашим колегам з МВФ за професійні рекомендації, конкретику та системні пропозиції щодо покращення роботи податкової служби. В багатьох питаннях рекомендації відповідають нашим цілям, у деяких ми маємо різне бачення рішення однієї проблеми. Однак через реалізацію вашого потенціалу ми покращуємо наш функціонал, тому отриманий звіт є важливим для розуміння того, де ми можемо покращити нашу роботу», — наголосив Олексій Любченко.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас