Турецька компанія відремонтує міжнародну трасу на Тернопільщині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турецька компанія відремонтує міжнародну трасу на Тернопільщині

Казна та Політика
1548
Турецька компанія Onur відремонтує в Тернопільській області ділянку дороги міжнародного значення М-12.
Про це повідомила обласна Служба автомобільних доріг у Фейсбуці.
«Служба автомобільних доріг у Тернопільській області та переможець тендеру на поточний середній ремонт автодороги М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка, компанія Onur, підписали договір. Турецький дорожній гігант відновить 47 км від Тернополя до Бережан», — йдеться в повідомленні.
Зазначається, що ця ділянка — перший новий об’єкт «Великого будівництва» в 2021 році на Тернопільщині. Прокладка крупнозернистого асфальтобетону та інші дорожні роботи стартують у другій половині березня.
Під час ремонту відновлять 6 мостів та шляхопроводів, розташованих на автодорозі М-12, в межах населених пунктів встановлять нове освітлення, будуть облаштовані тротуари, огорожі, водовідведення. Дорожню розмітку нанесуть холодним пластиком.
Компанія Onur успішно виконала кілька різних проектів з будівництва та реконструкції державних і місцевих доріг у Хорватії, Україні, Тунісі, Молдові, Омані, Екваторіальній Гвінеї та Туркменістані. За високу якість робіт Onur отримала медаль за особливі заслуги від Президента України.
Ремонт автодороги М-12 — один з пріоритетів президентської програми «Велике будівництво», позаяк разом з автодорогою М-04 вона утворює новий маршрут, присвячений 30-й річниці Незалежності України. Траса М-30 пролягатиме від Стрия (Львівська область) до Ізвариного (Луганська область) і стане найдовшою в Україні. Загальна довжина дороги складе 1392,3 км. Вона символічно «зшиє» Захід і Схід.

Довідка Finance.ua:

  • Національний проект «Велике будівництво» був ініційований Президентом Зеленським восени 2019 року. Мета проекту — побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні.
  • З 1 березня 2020 року в рамках проекту на більш ніж 300 об’єктах одночасно почалися будівельні роботи. Крім ремонту і будівництва 4000 км доріг, в планах 2020 року було будівництво і оновлення понад 100 шкіл, 100 дитсадків, 100 стадіонів і 200 нових прийомних відділень лікарень.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас