Будівництво першого в світі космічного готелю почнеться в 2025 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво першого в світі космічного готелю почнеться в 2025 році

Технології&Авто
557
Розроблений в Orbital Assembly Corporation проект станції Voyager Station, що являє собою перший “космічний готель” на земній орбіті, може стати реальністю до 2027 року, а його будівництво почнеться в 2025 році. У конструкції готелю передбачені ресторан, кінотеатр і SPA. Розрахований він на 400 осіб.
Станцію планують будувати у формі кільця, яке обертається для створення штучної гравітації всередині житлових капсул. Такі капсули будуть зведені на зовнішній стороні корпусу структури і будуть приймати туристів. Частина капсул може бути продана Національному управлінню з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) США і Європейському космічному агентству (ESA).
Подробиці про вартість будівництва орбітальної станції і ціну проживання в одному з її номерів поки не розголошують. Компанія заявила, що вартість будівництва космічного готелю істотно знизилася завдяки появі багаторазових ракет-носіїв, таких як SpaceX Falcon 9.
Відомо, що частину модулів віддадуть під відповідальність компанії Gateway Foundation. В окремих модулях готелю розмістять тренажерний зал, ресторан, кухню, бар. Інші модулі будуть здаватися в оренду або можуть бути повністю продані приватним компаніям або державним організаціям. Загалом в конструкції станції передбачено 24 житлові модулі, довжина кожного з яких 20 метрів, а ширина – 12 метрів.
Якщо проект реалізують, в космічному просторі з’явиться найбільший об’єкт, коли-небудь побудований людиною в космосі. Незважаючи на те, що вартість будівництва станції не називають, відомо, що тривалий час ціна запуску одного кілограма чого-небудь в космос становила близько 8000 доларів. Однак поява багаторазової ракети-носія Falcon 9 знизила вартість до 2000 доларів. Очікується, що в подальшому доставка на орбіту вантажів стане ще дешевшою, завдяки чому реалізувати проект стане простіше.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас